Öppet köp i 60 dagar
Säker betalning med klarna

Din kundvagn

din kundvagn är tom

Kolla in dessa kollektioner.

För oss är det lika självklart att kvinnor jobbar till sjöss som att män gör det. Vi vill utmana gamla normer och fördomar om hur man ser ut och vem man är som sjöman, samtidigt som vi inspirerar fler kvinnor att söka sig till ett jobb på havet.

Genom våra produkter och kanaler tillhandahåller vi representation av kvinnliga sjöfarare som speglar det moderna sjöfartslivet.

Vi tycker havet är världens bästa arbetsplats

och att det ska vara lika tillgängligt för alla!

"Hon vill förändra bilden"

– Jag tror starkt på representation. Syns det så finns det. Ser du Celi på en poster eller en mugg i fikarummet på jobbet så registrerar hjärnan det, säger Emily Gyllenspetz som har skapat karaktärerna.

"Om du hade bett mig att beskriva exakt hur en kvinnlig sjöman bör representeras som, det finns inget sätt jag skulle ha kunnat sammanställa hur vackert du har fångat mina tankar om vilken perfekt representation... Du har spikat den med varje linje och färg! Du har fått det att verka som "Hem" & och det är så tilltalande för "omvärlden".

– Kapten Kate McCue, Celebrity Cruises

Skriven om i:

Shefarers Co™ illustrationer

Är designade och skapade av grundaren Emily Gyllenspetz. Snart kommer du kunna läsa om dem i en kommande serie barnböcker!

Teamet

Grundare av Shefarers Co™, Illustratör, kreativ chef, Föreläsare.

Emily

Blev förälskad i havet som tonåring när hon som sjövärnskårist fick lära sig grunderna i navigering och sjömanskap följer av en atlant-seglat med skolfartyget T/S Gunilla. Med en fartygsbefäl och maskinbefäl klass VII utbildning i ryggen har hon jobbat som både styrman och matros. Hon var också den första kvinnliga styrmannen ombord ångaren Bohuslän.

Fotograf, Inköpsansvarig

Gustav

Även Gustav är uppvuxen på Sveriges rederi-tätaste ö Donsö och har följt med sin pappa med ut på olika fartyg sedan barnsben. Arbetat som matros sedan åtta år tillbaka med en stor passion för fotografering och öga för detaljer.