Öppet köp i 60 dagar
Säker betalning med klarna

Din kundvagn

din kundvagn är tom

Kolla in dessa kollektioner.

Max Kantor - USA

Max Kantor - USA

Var växte du upp?

Jag växte upp i Huntington Beach, CA, USA. Mina föräldrar arbetade i hamnen i Long Beach/Los Angeles, så jag växte upp med att arbeta med dem i hamnen eller på fartyg.

Hur gammal är du?

34!

När började ditt intresse för havet?

Jag har alltid varit ett vattenbarn och växt upp vid stranden. Några av mina tidigaste minnen är stranddagar med min pappa och min farbror Mark. Min mamma och pappa träffades medan de båda arbetade för olika företag i hamnarna i Long Beach/Los Angeles.

Jag minns att jag gick till min mammas kontor och såg de gigantiska portalkranarna flytta containrar till och från fartygen. När jag blev lite äldre gick jag på fartyg med min far som arbetade som agent, sedan laststuvningsplanerare och slutligen gick i pension som hamnkapten. Det har funnits i mitt blod sedan jag föddes!

När bestämde du dig för att göra karriär till sjöss?

När jag undersökte alternativ för universitetet var jag inte riktigt säker på vad jag ville göra. Jag hittade California Maritime Academy - en av sju sjöfartsakademier i USA - och bestämde mig för att ge det en chans. Pappa övertygade mig om att om jag skulle gå till Cal Maritime, skulle jag ha som huvudämne i marin transport eller teknik så att jag kunde få ett US Coast Guard Third Mate eller Third Engineer licens.

Jag tänkte att jag skulle ge det ett försök en termin, och nu 11 år senare seglar jag fortfarande.

Var började du och var är du nu, titel?

Yrkesmässigt började jag som en obegränsad tredje styrman ombord på artikulerade badkar och pråmar, och flyttade sedan till råoljetankfartyg. Jag seglade sedan som andrestyrman i åtta år på forskningsfartyg där jag fick min obegränsade överstyrmanslicens. Jag arbetar för närvarande som styrman på ett offshore-försörjningsfartyg och kommer att uppgradera till Unlimited Master Mariner så snart jag har min sjötid - ungefär tre månader till.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag älskar kärlek älskar skeppshanteringen. Det är den mest dynamiska, utmanande och givande delen av mitt jobb på fartyg. Att resa till utländska hamnar är också ganska speciellt. Ledigheten är också ganska fantastisk, 6 månaders arbete för en helårslön (och lönen är också bra!)

Vad har du för ansvar ombord?

På OSV:er är du ansvarig för all manövrering, lastning/lossning av last (däckslast, flytande lera, bränsle, vatten, torrlast i bulk), upprätthållande av en säker vakt, klockor för dynamisk positionering och säkerhets-/livräddnings-/brandutrustning. Du är typ ansvarig för allt ombord när du är på vakt.

Vad är det bästa och vad är det sämsta med att vara sjöman?

De bästa sakerna är: fartygshanteringen, schemat, lönen och utmaningen.

De värsta sakerna: isolering från vänner och familj. Att inte kunna vara hemma för vissa evenemang: helgdagar, födelsedagar, bröllop etc. Det är det svåraste.

Har du några råd till kvinnor i sjömansbranschen?

Vet ditt värde. Vi pratas ofta om, säger att vi är för trevliga/inte tillräckligt trevliga, för lättillgängliga/inte tillräckligt lättillgängliga, inte klädda på rätt sätt, för mjuka/inte mjuka. Du kommer aldrig att vinna allas godkännande, men så länge du vet vem du är och att du tar med dig ett värdefullt perspektiv som förtjänar att ses och höras, kommer du att hedra dig själv.

Var inte heller rädd för att ställa frågor om du inte vet svaret. Vi lär oss inte av det vi vet. Vi lär oss av våra misstag.

Bäst

Max Kantor

Du kan följa Max och hennes resa på Instagram under namnet : max_herself

Klicka här för att läsa om våra originalkaraktärer som är inspirerade av kvinnor som Max

Tidigare inlägg

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras