Öppet köp i 60 dagar
Säker betalning med klarna

Din kundvagn

din kundvagn är tom

Kolla in dessa kollektioner.

Inger-Marie Høyland - Norway

Inger-Marie Høyland - Norge

Inger-Marie Høyland är en 33-årig norska, ensamstående mamma till två barn och en fiskare, en karriär som hon startade vid ung ålder av 14 år. Hon arbetar tillsammans med sin pappa och äger två fiskefartyg och en gård.

När vi frågade vad det bästa med att jobba till sjöss är säger hon ”Det bästa är att havet är mer förutsägbart än människor, fortfarande i dåligt väder. Och morgonfika med pappa på däck.”
Hon säger att det värsta är att lämna sin familj, hårt väder och de tillfällen då det inte finns någon fisk. Hon berättar också om ett minne hon har när hon och hennes pappa korsade en dålig plats, vågor så höga att man kunde se toppen av dem, vilket fick saker att krossa på däck och tak. En stund senare, efter tre viktiga operationer, var hon tvungen att använda ett njurbälte runt magen och midjan, men hon glömde det och sa till sin pappa "Pappa, jag glömde njurbältet!" Som han gäller ”Vi har remmar. oroa dig inte” Sedan skrattade han och gav henne en kopp kaffe.
Hon säger ”Om en kvinna vill arbeta till sjöss måste du fokusera på det som är viktigt för dig! Är det den här typen av livsstil jag skulle leva? Att vara sjöman är en livsstil. Mental styrka är viktig. Var du!
Många tror att om man vill jobba till sjöss så kan man inte skaffa familj, Inger-Marie är ett levande bevis på att så inte är fallet. När vi frågar om vad det betyder för henne att ha en familj och att vara sjöman säger hon "Att vara sjöman och ha en familj betyder att du är briljant på att göra logistiska planer för veckor och månader.
Även om du är till sjöss behöver barnen rena kläder, skötsel, körning till pianolektioner, träning, fotboll, handboll, föräldrar träffas över telefon ibland. Jag måste planera allt innan jag går ut i veckor och månader. Jag har dock turen att ha mina fiskeplatser runt där jag bor på kusten i västra Norge. Och är hemma varje kväll. Förutom när jag inte är uppe på torsken på vintern i veckor eller månader. När jag är hemma och fiskar och det är fint väder är ungarna med. De är redan bra sjöfarare.
Nästa inlägg

1 kommentar

  • Margaret Morgan

    A great article Inger-Marie. Congratulations.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras