Öppet köp i 60 dagar
Säker betalning med klarna

Din kundvagn

din kundvagn är tom

Kolla in dessa kollektioner.

Linnea Kristensson - Sweden

Linnea Kristensson - Sverige

Linnea Kristensson

Läs om vår ambassadör Linnea som du kanske känner igen från många av våra produktbilder. Vi ställde några frågor till henne och här är svaren.

Ålder: 23

Land: Sverige

Titel: Second Officer

Varför valde du en karriär till sjöss?

Jag kommer från en sjömansfamilj, min pappa är fiskare och bosun och min mamma jobbar med sjömanslöner, det är allt vi pratar om hemma. När det var dags för mig att välja gymnasieskola tyckte min pappa att det var en bra idé att välja en sjöfartsskola, delvis för att män och kvinnor har samma lön, vilket de inte har i alla yrken. Så det var där jag hamnade.

När började du jobba till sjöss?

Man kan säga hela mitt liv eftersom jag har varit med min pappa när han har jobbat hela mitt liv. Min första praktik var 2017 på ett tankfartyg.

Vad är det bästa och vad är det sämsta med att vara sjöman?

Det bästa är att jag får betalt när jag är hemma och det faktum att jag kan vara hemma en längre tid, men också erfarenheten och alla underhållande människor jag träffar på jobbet. Jag älskar också att köra fartyg och växa i den rollen.

Det värsta är när det är grov sjö och jag har mens samtidigt, män kommer aldrig att förstå, men lita på mig när jag säger att det är som värst!

Berätta om ett minne:

Ett mycket dåligt minne jag har är när jag arbetade som båtsman och hade varit i den tjänsten i en månad, och en ny överstyrman kom ombord. Han bestämde sig genast för att inte gilla mig eftersom jag var en 21-årig kvinna i den positionen. Jag jobbade på ett rorofartyg och ringde på radion om jag kunde öppna rampen till källaren. Han svarade med "Kan du verkligen göra den där kvinnan?" Han andades ner i nacken på mig under hela kontraktet eftersom jag var en ung kvinna i en hög position, det här var riktigt svårt eftersom jag som båtsman är tänkt att vara överstyrmannens högra hand.

Ett bra minne jag har är när jag träffade min vän Ina. Jag gick ombord som båtsman och hon var kapten. Vi är goda vänner än i dag och jag är så glad över att lära känna henne för hon är så cool!

Har du några råd till kvinnor i sjömansbranschen?

Om någon försöker trycka ner dig, tryck ner dem. Om folk är snälla mot dig var vänlig tillbaka, och glöm inte att ha kul och ge dem allt du har!

Något mer du vill lägga till?

By en muggar från Seasalt & Coffee så att folk vet vilken mugg som är din ombord!

Klicka här för att läsa om våra originalkaraktärer som är inspirerade av kvinnor som Linnea

Tidigare inlägg
Nästa inlägg

1 kommentar

  • Linda

    I enjoyed your story; however, I really love the answer you gave when asked aboutt advice…that is so true of women in every industry!!!! I’m sure you give 110% always!!!

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras