Öppet köp i 60 dagar
Säker betalning med klarna

Din kundvagn

din kundvagn är tom

Kolla in dessa kollektioner.

Sophie Bavière - France

Sophie Bavière - Frankrike

Sophie Bavière, fransman och 37 år.


Varför valde du den här linjen?

Jag studerade först 6 år av arkitektur i Paris efter gymnasiet. Det var mitt drömjobb sedan jag var 13 år gammal. En sommar deltog jag i tall ships races på ett stort träsegelfartyg från den franska flottan och en helt ny värld öppnade sig för mig. Jag hade visserligen lite seglingskunskaper men det var väldigt annorlunda när jag var till sjöss, i klockor och med full besättning!. Jag älskade det och bestämde mig för att gå med i marinen som reservist och gå med i tävlingarna igen nästa sommar. I slutet av mina studier gjorde jag ett mellanår i flottan på dessa segelträningsfartyg och hade min första dubbelkorsning av Nordatlanten. Det var en fantastisk upplevelse och fick många vänner för livet. Jag började på holländska tall ships som däcksman och bestämde mig senare för att gå på sjöfartsskola i Nederländerna, där jag kunde specialisera mig på fyrkantiga riggare och traditionella segelfartyg. Samtidigt kombinerade jag både mina arkitektur- och seglingspassioner och gud min examen i marinarkitektur. I över 10 år seglade jag mer än 10 månader till sjöss och gick gradvis från däckshand till överstyrman. Segelträning var en passion och att lära unga människor att växa och upptäcka sig själva samtidigt som de lärde sig sätta segel, klättra i 40m höga master och segla jorden runt utan digital anslutning gav mig mycket förnuft. Jag älskade det jag gjorde och undervisade. Jag bestämde mig för att fortsätta med denna aktivitet eftersom jag kände att jag kunde vara mitt bästa jag och det gjorde mig väldigt glad!

Sedan tre år tillbaka är jag överstyrman på ett lastfartyg, främst seglar jag i Östersjön och Nordsjön, vilket ger mig mer tid hemma och mer kustsegling för att hålla kontakten med mina vänner och familj.


Vad är bäst och vad är sämst med denna yrkeslinje?

Det bästa är nog att ha en 1:1-rotation vilket innebär att jag är 2 månader till sjöss och två månader hemma där jag kan planera vad jag vill och har massor av andra projekt som att återvinna gammal segelduk till väskor jag säljer. Jag gillar att du har fasta kollegor som blir som en familj ombord och att jag brukade träffa många människor och segla till några av de vackraste och mest avlägsna platserna på jorden: Antarktis, Sydamerika, Sydafrika, Karibien... Nu har jag mindre tid i land men mer tid för mig själv också. Det är hårt arbete men välförtjänt vila efteråt.

Det värsta är nog att jag aldrig njuter av att säga hejdå: hejdå till min familj eller till mina kollegor. Och att jag missar ganska många evenemang hemma när jag inte är där. Detta gör det nog också svårare som kvinna att bosätta sig och få en egen familj.


Berätta ett minne för oss

Det finns många fina minnen på fartyg! de involverar ofta mycket nöje som simrop mitt ute i havet i dvala och lugna vatten. Men tungt väder och fysiska aktiviteter är de som gör mig mest stolt: med alla händer på däck, rulla fyrkantiga segel mitt i natten i en storm, klättra upp i masten med över 50 knops vind och arbeta med resten av besättningen att hantera seglen och manövrera. Eller rullfockar i bogsprötet med bosun när vågorna kommer upp till dina knän i vattnet och sedan kommer tillbaka säkert på däck och uttrycker din glädje och kraft med en enorm hög 5:a och många skratt! Men det finns förstås fler minnen med kolsvarta nätter fulla av glänsande stjärnor, sång, underhåll, långa dagar och hårt arbete!


Råd till kvinnor som vill jobba till sjöss?

Fortsätt bara! Det är hårt arbete i en mans värld. Var fokuserad, respektera människor, var intresserad och nyfiken, visa att du vill lära dig och visa att du kan! Var konsekvent och framför allt, var dig själv! Jo det kan du!


Något mer du vill lägga till?

Trots vad man kan säga tillför kvinnor bra positivitet inom alla områden inom sjöfartsbranschen! Var aldrig blyg för att visa att du också är kapabel, det finns en plats för oss alla när vi delar kunskap! Ta hand om skeppet och besättningen så kommer de att ta hand om dig eller hur?

Klicka här för att läsa om våra originalkaraktärer som är inspirerade av kvinnor som Sophie

Tidigare inlägg
Nästa inlägg

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras