Öppet köp i 60 dagar
Säker betalning med klarna

Din kundvagn

din kundvagn är tom

Kolla in dessa kollektioner.

Celebrating Christmas onboard

Firar jul ombord

Jag (grundaren) delar inte ofta med mig av personliga erfarenheter från mitt arbete och mina egna erfarenheter till sjöss, men eftersom det är julafton imorgon tänkte jag dela med mig av några bilder från min allra första jul på havet. Det var ombord på T/S Gunilla. Jag var 16 år och elev på Öckerö seglande gymnasieskola. Det var mitt ute på Atlanten (eller någonstans mellan Marocko och Kap Verde 🤔) och raka motsatsen till en vit jul. Det var också första gången jag var till sjöss. Min klass studerade samhällsvetenskap (Inte sjöfartsklass, chockerande jag vet). Vi seglade två månader varje termin och det här är från första året då vi började i Marrakech, seglade till Las Plamas, Grenada (den spanska), Dominikanska republiken och sist men inte minst Miami. Ombord fanns 11 besättningsmedlemmar, 1 lärare och 44 elever. Vi jobbade i treskift och dagarna såg ut ungefär så här till sjöss.

Ett exempel för en dag på klockan 12-04.

Vakna 11.55 och klä på dig för nattvakt

00.00-04.00 vakttjänst. Vi turades om att arbeta i köket, arbeta med livboj, manövrera fartyget (gammalt sätt), försöka hålla oss vakna medan vi tittade ut i becket Svarta havet vid utsiktsplatsen, eller vara vid däck, trimma seglen, måla eller något annat. det oändliga arbetet som måste göras ombord.

04.00 - 08.00 sömn

08.00-12.00 äta, plugga äta

12.00-16.00 vakttjänst

16.00-00.00 utkämpar den interna striden med att välja mellan sömn, bra betyg och ett socialt liv.

Det var en väldigt speciell gymnasieskola och jag är evigt tacksam för möjligheten att få gå dit, även om jag mycket hellre föredrar fartyg som går med motor 100% av tiden. När vi reser i världen inser vi hur liten den faktiskt är och hur lika vi människor är varandra, oavsett i vilket land vi växte upp.

En bild på kaptenen och min otroliga lärare på julafton.

Att vara hemifrån under semestern är svårt för vissa och en välsignelse för andra. För mig är det svårt men att fira ombord tillsammans är olika speciellt och fantastiskt på sitt sätt.
Har du någonsin firat jul på havet? Om du har glöm inte att använda vår hashtag #saltyxmas när du delar dina semesterbilder ombord!

❤️ God jul alla ❤️


Tidigare inlägg
Nästa inlägg

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras